Μέτρηση δακτύλου για δαχτυλίδι

μετρηση δαχτυλου για δαχτυλιδι

Δείτε έναν εύχρηστο & πολύ απλό οδηγό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε την μέτρηση του δαχτύλου σας, ώστε να βρείτε το νούμερο δαχτυλιδιού που σας ταιριάζει. Θα πρέπει να σας συμβουλέψουμε πως αν δεν γνωρίζετε το νούμερο του δαχτυλιδιού που σας ταιριάζει, ο πιο αξιόπιστος τρόπος να το βρείτε είναι να πάτε σε ένα κατάστημα πώλησης κοσμημάτων και να ζητήσετε να μετρήσουν το δάχτυλό σας. Θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος και δεν πρόκειται να πληρώσετε τίποτα γι΄ αυτό!

Για να βρείτε το νούμερό σας μόνοι σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 

 1. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι από χαρτί, ύφασμα, σύρμα ή κλωστή. Κόψτε ένα κομμάτι, το οποίο προτείνουμε να έχει πλάτος μέχρι 10 εκατοστά (cm), ενώ το μήκος του να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά (cm)
  Κόψτε κομμάτι από χαρτί, ύφασμα, σύρμα ή κλωστή - Μέτρηση δακτύλου για δαχτυλιδι
  Κόψτε κομμάτι από χαρτί, ύφασμα, σύρμα ή κλωστή
 2. Ύστερα θα πρέπει να τυλίξετε το κομμάτι που έχετε κόψει (ύφασμα ή σύρμα ή κλωστή) γύρω από το δάχτυλο που επιθυμείτε να μετρήσετε. Κατά την διαδικασία της μέτρησης, θα πρέπει να μην είναι στενό, ούτε πολύ άνετο και επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον κόμπο του δαχτύλου σας (ώστε να μπορεί να μπει και να βγει το δαχτυλίδι).
  Τυλίξετε το κομμάτι που έχετε κόψει - Μέτρηση δακτύλου για δαχτυλιδι
  Τυλίξετε το κομμάτι που έχετε κόψει
 3. Χρησιμοποιείστε ένα στυλό ή μαρκαδόρο, για να σημειώσετε το σημείο όπου τελειώνει η περιστροφή γύρω από το δάχτυλο που μετράτε.
  Σημειώστε το σημείο όπου τελειώνει η περιστροφή γύρω από το δάχτυλο που μετράτε - Μέτρηση δακτύλου για δαχτυλιδι
  Σημειώστε το σημείο όπου τελειώνει η περιστροφή γύρω από το δάχτυλο που μετράτε
 4. Μετρήστε με χάρακα, μεζούρα ή μέτρο, το κομμάτι που χρησιμοποιήσατε για την μέτρηση (ύφασμα, σύρμα ή κλωστή) από την αρχή μέχρι το σημείο που σημειώσατε κατά την ολοκλήρωση της περιστροφής. Και ναι! μόλις καταφέρατε να ολοκληρώστε την μέτρηση του δακτύλου σας για δαχτυλίδι! Ο αριθμός που βρήκατε, απεικονίζει σε χιλιοστά την εσωτερική περιφέρεια του δαχτυλιδιού.
  Μετρήστε με χάρακα, μεζούρα ή μέτρο, το κομμάτι που χρησιμοποιήσατε για την μέτρηση - Μέτρηση δακτύλου για δαχτυλίδι
  Μετρήστε με χάρακα, μεζούρα ή μέτρο, το κομμάτι που χρησιμοποιήσατε για την μέτρηση

Πολύ σημαντικό είναι πως κάθε δάχτυλο έχει το δικό του νούμερο. Άρα όταν μετράτε κάποιο συγκεκριμένο δάχτυλο, δεν σημαίνει πως το μέγεθος που θα βρείτε αντιστοιχεί ούτε σε όλα τα δάχτυλά σας, αλλά ούτε και στα δάχτυλα και των δύο χεριών!

Επίσης, εάν ο αριθμός που προκύψει βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγέθη δαχτυλιδιού, σας προτείνουμε να επιλέξετε το μεγαλύτερο μέγεθος.

Αν γνωρίζετε ήδη το νούμερό σας για την Αμερική ή τη Βρετανία, συμβουλευτείτε τον πίνακα στην αντίστοιχη σελίδα μας (Μεγέθη & Νούμερα Δαχτυλιδιών – Πίνακας για Μετατροπή & Αντιστοιχία) για να βρείτε το αντίστοιχο ευρωπαϊκό νούμερο ή τον αριθμό που αντιστοιχεί στην εσωτερική περιφέρεια του δαχτυλιδιού που σας ταιριάζει.

 

Video με οδηγίες Μέτρησης δακτύλου για δαχτυλίδι

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο, το οποίο θα σας βοηθήσει να μετρήσετε το δάκτυλό σας για να να βρείτε το νούμερο του δαχτυλιδιού που σας ταιριάζει:

 

Σημαντικές πληροφορίες για το δαχτυλίδι σας

Το δαχτυλίδι σας θα πρέπει να μπαίνει στο δάχτυλο σας αρκετά σφιχτά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να βγει. Όχι πολύ σφιχτά, όχι πολύ χαλαρά. Δεν θα πρέπει να πονάτε ή να βάζετε πολύ πίεση στο δάχτυλο σας ή στο δαχτυλίδι σας καθώς το βάζετε ή το βγάζετε. θα πρέπει να μπορεί μόλις να χωρά στο μεγαλύτερο σημείο του δαχτύλου σας.

Έχοντας αυτό υπόψη, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ελέγχετε το μέγεθος του δαχτυλιδιού σας περισσότερες από μία φορές, κάτι που περιλαμβάνει και έναν απλό έλεγχο στο σπίτι αλλά ακόμα και κανονική μέτρηση σε μαγαζί παρουσία κοσμηματοπώλη.
Τα δάχτυλά σας θα πρήζονται σε ζεστό καιρό και το αντίθετο σε κρύο. Αυτό είναι κάτι το πολύ σημαντικό για βέρες και δακτυλίδια αρραβώνων καθώς θα φοριούνται κάθε μέρα για μακρά χρονική περίοδο. Ελέγξτε το μέγεθος σας σε μια κρύα μέρα και ξανά σε μια ζεστή. Το να ελέγξετε δυο και τρεις φορές δεν είναι υπερβολή γιατί το να το πετύχετε με την πρώτη θα μπορούσε να σας σώσει χρόνο, ενόχληση και χρήμα για πιθανές ακριβές αλλαγές μεγέθους.

Το γνωρίζατε ότι τα φαρδιά δαχτυλίδια συνήθως θέλουν μεγαλύτερο μέγεθος? Δακτυλίδια πιο φαρδιά των 6 χιλιοστών συνήθως χρειάζονται μεγαλύτερο μέγεθος για τους περισσότερους ανθρώπους. Στενότερα δακτυλίδια επιτρέπουν στο δέρμα σας να κινείται παραπλεύρως του δαχτυλιδιού συχνά αφήνοντας ένα χαρακτηριστικό σημάδι δαχτυλιδιού στο δάχτυλο σας όταν το αφαιρέσετε. Πλατιά δαχτυλίδια δεν επιτρέπουν τόση κίνηση που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο δάχτυλο κάτω από το δαχτυλίδι.

Και μην ξεχνάτε ότι σε μερικά δακτυλίδια δεν μπορεί να αλλαχτεί το μέγεθος ώστε να ταιριάξουν σε σας.
Αυτό ισχύει κυρίως για δαχτυλίδια με μεγαλύτερα και σχετικά “ελεύθερα” δεσίματα. Για παράδειγμα, αν έχετε πολύ μικρά δάχτυλα και το δαχτυλίδι πρέπει να μικρύνει αρκετά το δέσιμο μπορεί να κινδυνέψει. Καθώς μέρος του δαχτυλιδιού (συνήθως το απέναντι από το δέσιμο) κόβεται για να μικρύνει το μέγεθος του δαχτυλιδιού, το δέσιμο των πετρών μπορεί να ανοίξει. Ο κοσμηματοπώλης σας θα μπορεί να το συζητήσει αυτό μαζί σας. Για όσους όμως από εσάς αγοράζετε από το διαδίκτυο, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχετε υπόψη.

Μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικούς ελέγχους στα δακτυλίδια σας. Ελέγξτε τα για σημάδια φθοράς και ψάξτε για ρωγμές πάνω στο σώμα του δαχτυλιδιού ή για σημεία στα οποία φανερά έχει λεπτύνει το μέταλλο, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή στρέβλωση. Είναι πολύ καλύτερα για το δαχτυλίδι σας, αλλά και για μεγαλύτερη οικονομία να είσαστε “από πάνω” σε τέτοιες φθορές, νωρίτερα παρά αργότερα. Και αν έχετε φτάσει στο σημείο που βγάζετε το δαχτυλίδι σας σπάνια γιατί είναι πολύ σφικτό ή επειδή σας πέφτει όλη την ώρα, ήρθε η ώρα να του αλλάξετε μέγεθος. Κάνεις δεν θέλει να του κόψουν το δαχτυλίδι, η ακόμα χειρότερα να του γλιστρήσει & να του πέσει ή ακόμη και να το χάσει.

 

Πηγή των παραπάνω images: Wikihow